Bliv hjælper

Alle vores stævner på SIR er vigtige i forhold til klubbens økonomi og dermed udvikling. Fundamentet for SIR, med de faciliteter vi har på nuværende tidspunkt og de faciliteter vi gerne vil skabe indenfor en overskuelig fremtid, omfatter 6-8 stævner om året. Stævnerne har meget forskelligt omfang, men fælles for dem alle er, at vi (SIR) ønsker en meget høj "servicegrad" for deltagere, tilskuere og eventuelle officials. Derfor har vi brug for netop dig! Du behøver ikke at kende til rideverdenen for at kunne hjælpe til SIR's stævner; vi skal nok lære dig det, du har brug for at vide. 

Hvad får du ud af at være hjælper til SIR's stævner?

  1. Mulighed for at lære klubbens mange andre medlemmer at kende
  2. Mulighed for at udvidde din viden om rideverdenen, samt om hvordan stævneafvikling fungerer
  3. Mulighed for at hjælpe SIR med at tjene penge til nye faciliteter, som du eller andre kan få gavn af
  4. Mulighed for at kunne blære dig på arbejdspladsen/ i skolen med, hvor god du er til at lave pomfritter/ guide biler med hestetrailere/ speake eller noget helt fjerde :)

Meld dig som hjælper på bl.a. disse Facebook-sider: SIR´s Frivillige Hjælpere og Café Den Gyldne krybbe - frivillige

Herunder finder du en beskrivelse af, hvad de forskellige hjælpertjanser på SIR indebærer: 

Opgaver til alle stævner

Café den Gylde Krybbe

Hvor? I køkkenet i rytterstuen

Til alle stævner på SIR er vores cafeteria, Café den Gyldne Krybbe, åbent og serverer mad til alle, der skulle komme forbi. Her serveres alt fra pomfritter og kage til lækre menuer, der sammensættes af klubbens cafetaria-udvalg. Hjælper man i cafeteriaet til stævner, kan man hjælpe med at stå i køkkenet og tilberede maden, ekspedere kunderne ved kassen eller begge dele. Der vil altid være en "Høvding" til stede, som kender køkkenet og ved, hvordan alt fungerer, og hvordan alt maden skal tilberedes. 

Café den Gyldne Krybbe slår vagtplanen op bl.a. i deres Facebook-gruppe: Café Den Gyldne Krybbe - frivillige.

 

P-vagt

Hvor? På SIR's forskellige trailerparkeringsområder

Som p-vagt er man den første SIR's gæster møder, når de ankommer til rideklubben. Her skal man hjælpe både personbiler, biler med hestetrailere og lastbiler med at komme godt på plads på parkeringsområderne og ikke mindst pakke vores parkeringsområder bedst mulig, så der bliver plads til alle. Derudover skal man holde "opsyn" med p-arealene i løbet af sin vagt og hjælpe gæster godt afsted, når de skal hjem igen. Så er du glad for frisk luft og at arbejde i et team, er tjansen som p-vagt lige noget for dig.

Opgaver ved dressurstævner

*Obs. Ved indendørs stævner fungerer man både som skriver og speaker, mens man til udendørs stævner "kun" fungerer som én af delene.

Skriver

Som skriver holder du til i dommertårnet/ -skuret sammen med dommeren og har som opgave at skrive rytterens bedømmelse (kommentarer og point) ned undervejs. Du skal kunne skrive hurtigt på en computer og det vil være en fordel, hvis du kender dressurbegreberne og/ eller bruger forkortelser, når du skriver som eks. ”p” for parade, ”bagp” for bagpart, ”ch” for changement, ”tbt” for tilbagetrædning osv. (ofte bruger dommeren også selv forkortelserne). Er man i tvivl om noget undervejs, kan man altid forhøre sig ved dommeren. 

Oftest kommenterer dommeren mange af de samme ting på de forskellige niveauer, hvilket betyder, at du hurtigt vil lære begreberne at kende. Dog skal du være opmærksom på, at jo højere niveau dressurprogrammet er, des hurtigere går det. Hvis du er ny som skriver, kan det derfor være en fordel at starte med de lavere niveauer. Hvis du gerne på forhånd vil vide, hvor mange øvelser, der er i det program, du melder dig til at skrive, kan du se dem alle her.

Har du yderligere spørgsmål, før du melder dig til, kan du altid forhøre dig hos vedkommene, der efterlyser hjælpere til det aktuelle stævne. 

 

Speaker

Til indendørs stævner fungerer man som både skriver og speaker i dommertårnet, mens man ved udendørs stævner kun fungerer som speaker (her sidder man ikke med dommeren, men i det høje dommertårn (Big Ben)). Her skal man åbne klassen ved at byde velkommen, kalde ryttere på banen, bede næste rytter om at holde sig klar og takke den foregående rytter. Derudover skal man orientere om stævnets/ klassens sponsor og evt. speake øvrige informationer, der skulle blive behov for. Efter klassen beder man de placerede ryttere om at indfinde sig ved præmieoverrækkelsen. En god mikrofonstemme og et godt overblik er en fordel ;)

Opgaver ved springstævner

Speaker

Som speaker sidder du i dommertårnet med dommeren, tasteren/skriveren og tidtageren. Her skal man åbne klassen ved at byde velkommen, kalde ryttere på banen, nævne foregående rytters tid og antal fejl og bede næste rytter om at holde sig klar. Derudover skal man orientere om stævnets/ klassens sponsor og evt. speake øvrige informationer, der skulle blive behov for. Efter klassen beder man de placerede ryttere om at indfinde sig ved præmieoverrækkelsen. Her nævner man en efter en rytternes tider, fejl og placeringer. Er det en klasse med sponsorgaver, nævner man også, hvad de har vundet og hvem, der har sponsoreret gaven. En god mikrofonstemme og et godt overblik er en fordel ;)

 

Skriver/ taster

Som taster sidder du i dommertårnet med dommeren, speakeren og tidtageren. Her skal du indtaste rytterens fejl (nedrivninger, stop osv.) på computeren, så disse kan ses på tidstavlen og online på hjemmesiden Equipe, hvor man kan følge med i stævners resultater. 

 

Tidtager

Som tidtager sidder du i dommertårnet med dommeren, speakeren og skriveren. På springbanen står start- og målstandere, der registrerer, når rytteren rider igennem. Det er din opgave at starte og slukke tiden i vores tidstagningsningsystem.

Man aktiverer standerne lige før rytteren rider gennem dem. Når rytteren har redet igennem målstanderen skal du sige rytterens tid højt, så tasteren og dommeren kan notere den. Hvis tidstagningssystemet skulle lave en fejl, har dommeren et manuelt stopur til at dobbelttjekke. Det vil sige, at skulle der gå noget galt med tiden, nulstiller man den og gør sig klar til næste rytter. 

I springning er der forskellige metoder; med og uden omspring. Hvordan man tager tid i en klasse med omspring skal dommeren nok hjælpe med. Generelt er det helt i orden at spørge de andre hvis, der er noget du skulle være i tvivl om undervejs. 

 

Banepersonale

Som banepersonale står du på springbanen og har en række forskellige opgaver. Du skal sammen med de andre, der står på banen, sætte spring op og ned og flytte rundt på springene + pynten mellem klasserne. Der er en banedesigner til stede, som har ansvaret og som forklarer, hvor springene skal stå, og hvor høje de skal være. Derudover skal der undervejs samles lidt klatter, så de ikke blandes med ridebanes bund. 

Når du står på banen skal du være opmærksom på rytterne, så du ikke går i vejen, men sætter du dig ind i deres rute, er det ikke et problem :)

 

Sløjfeuddeler

Ved springstævner har klasserne, udover at have forskellige højder, også forskellige metoder. Ved metode B0 får man en B0-rosette, hvis man rider en fejlfri runde. Som sløjfeuddeler står man i slusen og uddeler rosetter til de ryttere der rider en fejlfri runde. Hvis ikke man selv fik set, om rytteren red en fejrifri runde, kan man høre om speakeren nævner det, eller om der bliver afspillet "nul-runde-musik".